چگونه در یک فروشگاه کوچک از پس بازاریابی درون فروشگاهی بربیاییم؟

بسیاری از فروشگاه‌های خرده ‌فروشی مستقل حجم زیادی از بودجه خود را صرف تبلیغات به‌منظور جذب مشتری حضوری در فروشگاه خود می‌کنند، اما . . .

اما تنها به دلیل طرح و ترکیب ضعیف و اقلام ترفیعی و پیشبردی مناسب درون فروشگاهی بسیاری از فروش‌های بالقوه خودشان را از دست می‌دهند. بازاریابی درون فروشگاهی از قدرت تبدیل کردن مشتریان بالقوه به مشتریان واقعی و افزایش فروش چه ازنظر تعداد و چه ازنظر حجم به ازا هر مشتری برخوردار می‌باشد. اما از کجا باید شروع کرد؟

 

از بیرون به داخل بنگرید

آیا فضایی برای ویترین در نظر گرفته‌اید؟ از فروشگاه خود خارج شوید و از آن‌طرف ویترین به داخل فروشگاه خود نگاه کنید. اگر یک رهگذر بودید با دیدن این صحنه برای وارد شدن به فروشگاه وسوسه می‌شدید؟ فضای داخل ویترین شما باارزش‌ترین فضای تبلیغات درون فروشگاهی در اختیار شما است، به عبارتی همچنان باید به آن اهمیت دهید که به صفحه اول وبسایت خود توجه می‌کنید. شما باید خواهان ارتباط برقرار کردن برند خود با تجارت در حال جریان در بازار هدف خود باشید، پس در کنار استفاده از محصولات و خدمات خودتان، وفاداری به ویترین ساده خودتان می‌تواند رنگ و حال و هوای جدیدی به فضای کسب و کار شما دهد یا به تبلیغ پیشنهاد جدیدی بپردازد.

 

فرصت‌ها را تشخیص بدهید

به ‌عنوان یک قانون کلی همیشه در فروشگاه‌های مختلف محدوده نزدیک اتاق پرو (البته اگر در کسب‌وکار شما چنین فضایی کاربرد داشته باشد) و همچنین محدوده نزدیک به صندوق ترافیک دارد، بنابراین از این فضاها باید بیشترین استفاده را داشته باشید. مثلاً اگر فروشگاه لباس هستید سعی کنید یکی از دیوارهای موجود در فضای قرار گرفتن اتاق‌های پرو را به معرفی و نمایش انواع بدلیجات و لوازم تزئینی اختصاص دهید. این کار به مشتریان شما این پیام را می‌دهد تا لحظه‌ای فکر کنند که آیا واقعاً برای پوشاکی که در حال خرید آن هستند نیاز به استفاده از یکی از آن موارد را دارند یا نه؟ در محوطه قرار گرفتن صندوق مشتری شما قبلاً تصمیم خود را برای خرید گرفته است و چارچوب ذهنی وی دقیقاً آماده خرید کردن است. به همین دلیل در این محوطه باید اقدام به تبلیغ اقلامی بکنید که از ارزش مادی کمتری برخوردار هستند. سعی کنید در این قسمت یک سبد فلزی یا چیزی شبیه به آن با رنگ روشن قرار دهید که به سبد حراجی هم معروف است و پیشنهادهای ویژه‌ای را در آن معرفی کنید.

 

Bouncepad-sector-retail-anywhere-commerce-retail-enhancement-tablet-kiosks

 

به داخل قدم بگذارید

زمانی که وارد فروشگاه خودتان می‌شوید، اولین چیزی که می‌بینید و شما را به سمت خودش جذب می‌کند، چیست؟ به‌طور مطلوب بهترین محصولات و پیشنهادهای شما باید در کمترین فاصله از درب ورودی به فروشگاه شما قرار داشته باشد، چراکه به‌ خوبی می‌دانید این محصولات بیشترین حجم فروش را برای شما ایجاد کرده و می‌توانند به‌عنوان نقطه‌ای برای معرفی دیگر محصولات و خدمات شما در نظر گرفته شوند. ورودی فروشگاه شما باید موقعیتی را برای مراجعه‌ کننده ایجاد کند که در آن فضا قادر به تصمیم‌گیری و جهت‌گیری در مغازه باشد، پس این دسته از محصولات خود را در ورودی درب فروشگاه خود قرار دهید، ولی هرگز اقدام به شلوغ کردن این فضا نکنید.

 

نگاه کنید و بیاموزید

تاکنون دقت کردید که مشتریان شما در فروشگاه چطور از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر در داخل فروشگاه شما می‌روند؟ از این موضوع نکته‌های بسیاری می‌توانید یاد بگیرید. از هر 10 مورد مراجعه‌ کننده جدیدی که وارد فروشگاه شما می‌شود، 9 مورد آنها اولین چیزی که می‌بینند را برمی‌دارند، این محصول یا به ‌طور کلی آیتم به آنها کمک می‌کند تا ارتباط بهتری با دیگر محصولات و خدمات موجود در فروشگاه شما به دست بیاورند. با این‌ وجود این موضوع می‌تواند نتایج متفاوتی بر اساس چیدمان محصولات و خدمات مختلف برای شما در پی داشته باشد.

 

یک جریان به راه بیاندازید

بدون توجه به اینکه چقدر فضای شما کوچک باشد، به‌ هرحال بازهم تمایل به تشویق مشتریان برای حرکت کردن و دور زدن در فروشگاه خود دارید. اگر فروشگاه کوچکی دارید، به‌ احتمال زیاد باید از سبک و طراحی جریان آزاد برای حرکت آسان مشتریان در فروشگاه خود بهره ببرید. بنابراین بجای استفاده از راهروهای ثابت و تعریف‌ شده باید به‌گونه‌ای از قفسه‌ها و مبلمان استفاده کنید که گوشه و کناره‌های ایجاد شده توسط آنها مشتریان را به بخش‌های مختلف فروشگاه هدایت کند. همچنین می‌توانید از طبقات و استند های پایه‌دار مختلف هم استفاده و کنید و قبل از هر چیز حتما آنها را لوگو و رنگ سازمانی خودتان طراحی کنید. در زیر به‌عنوان نمونه یک پلان مناسب برای طراحی جریان آزاد در داخل فروشگاه خودتان را ارائه کرده ام.

 

store-design-17-728 ef6f66567e8e6f077598df1094f1df70
 
Share
 
دوره های آموزشی
دوره های مدیریت پروژه  دوره های مدیریت پروژه
مدیریت بازاریابی
دوره های مدیریت بازاریابی  دوره های مدیریت بازاریابی
مدیریت مالی
دوره های مدیریت مالی  دوره های مدیریت مالی
مدیریت دانش
دوره های مدیریت دانش  دوره های مدیریت دانش
مدیریت منابع انسانی
دوره های مدیریت منابع انسانی  دوره های مدیریت منابع انسانی
مدیریت نگهداری و تعمیرات
دوره های مدیریت نگهداری و تعمیرات  دوره های مدیریت نگهداری و تعمیرات
مدیریت تولید،بهره وری و کیفیت
دوره های مدیریت تولید،بهره وری و کیفیت  دوره های مدیریت تولید،بهره وری و کیفیت
صفحه اصلی    .    درباره ما 
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد بنیان محفوظ می باشد .
طراحی سایت  و بهینه سازی : ایران طراح