کسب درآمد و مدیریت پول در زندگی
زمانی که در دوران دبیرستان به سر می‌بردم و ذهنم به سمت کسب درآمد و داشتن شغل و … نبود، یک روز درحالی‌که داخل ماشین بودم، یک برنامه رادیویی را گوش می‌دادم که موضوع برنامه آن روز، این سؤال بود:
 
«اگر آموزش‌وپرورش به شما این اختیار را بدهد یک کتاب به کتاب‌های دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان اضافه کنید، چه موضوعی را برای تدریس به دانش‌آموزان انتخاب می‌کنید که از نظر شما جای خالی آن احساس می‌شود؟»
  
 
من آن روز کمی فکر کردم اما موضوعی به ذهنم نرسید. با خودم گفتم: «درس‌های ما که کامل و جامعه. ما ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی یاد می‌گیریم تا با قوانین طبیعت آشنا شیم. ادبیات و زبان فارسی یاد می‌گیریم تا بتونیم بخونیم و بنویسیم. زیان عربی و انگلیسی یاد می‌گیریم تا بتونیم به زبان‌های بین‌المللی صحبت کنیم. همچنین در کنار آن تاریخ، جغرافیا، تعلیمات اجتماعی و … می‌خونیم تا شناخت بهتری از مردم، جامعه و اطرافمون به‌دست بیاریم و رشد کنیم. چه درس دیگه‌ای نیازه؟!»
 
اما کم‌کم که سنم بیشتر شد در زندگی به نکته‌ای رسیدم که جای آن را در دروس مدرسه خیلی خالی دیدم. ما همه‌ی مباحث بالا را خوب یاد می‌گیریم، سپس وارد بازار کار می‌شویم تا از این دانسته‌ها کسب درآمد کنیم، اما بعداز اینکه پول به دست آمد چگونه برای آن برنامه‌ریزی کنیم؟ چگونه آن را مصرف کنیم؟ آیا پس‌انداز واقعاً لازم است؟ اگر نیاز است به چه میزان از درآمد ماهیانه؟ آیا برنامه بازنشستگی لازم است؟ چگونه درآمدم را افزایش بدهم؟ با پول ذخیره‌شده چه‌کاری انجام دهم بهتر است؟ و …
 
آن‌وقت بود که به این نتیجه رسیدم اگر به من این اختیار داده شود، بدون شک یک درس به دروس مدرسه اضافه می‌کنم.
 
 
کسب درآمد ، برنامه‌ریزی مالی و مدیریت پول
  
به‌طورکلی می‌توان گفت آموزش‌ها به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:
 
آموزش‌های آکادمیک: این آموزش‌ها، همان چیزهایی است که در مدرسه یاد می‌گیریم. آموزش‌های آکادمیک بسیار حیاتی هستند، زیرا پایه‌های خواندن و نوشتن را به ما آموزش می‌دهند.
آموزش‌های حرفه‌ای: چیزهایی که ما یاد می‌گیریم تا در یک زمینه متخصص شویم و بتوانیم از آن حرفه پول دربیاوریم، از دسته آموزش‌های حرفه‌ای به‌حساب می‌آیند. این آموزش‌ها نیز برای دوام آوردن در دنیای کسب‌وکار حیاتی هستند. مثل آموزش حرفه‌ی پزشکی، مکانیک خودرو و …
آموزش‌های مالی: این دسته، به ما آموزش می‌دهد که در حین کسب درآمد، چه‌کارهایی انجام دهیم تا به موفقیت مالی برسیم. در دنیای امروز که بحران و شرایط بد اقتصادی موج می‌زند، سواد مالی بسیار مهم و از ارکان اصلی موفقیت است؛ درصورتی‌که متأسفانه هنوز در سیستم آموزشی مدارس ما این آموزش هنوز مهم تلقی نمی‌گردد و به سیلابس درسی اضافه نشده است. افراد بعد از سال‌ها گذراندن آموزش‌های آکادمیک و حرفه‌ای، وارد دنیای کسب درآمد می‌شوند، درحالی‌که نمی‌دانند با پولی که به دست می‌آورند باید چه کنند. تنها چیزی که می‌دانند این است که پول باید خرج شود!
بررسی و مطالعه بر روی زندگی انسان‌های ثروتمند نشانگر این است که این افراد در زندگی پولی خود به جنبه‌های زیر توجه کرده‌اند:
 
مدیریت درآمدها: این افراد پیوسته در کنار کسب درآمد از کار خود، در حال فکر و عمل، برای افزایش آن هستند. آن‌ها به درآمد کنونی خود راضی نشده و همیشه راهی برای افزایش آن پیدا می‌کنند. ذهن آن‌ها پول‌ساز است. در دورانی که ۸۰% مردم در حال غر زدن و ناله از وضعیت موجود هستند، شاهد پیشرفت روزافزون درآمدی این افراد هستیم؛ اما چگونه؟! آن‌ها چه چیزی می‌دانند که بقیه نمی‌دانند؟
مدیریت سرمایه‌گذاری‌ها: ثروتمندان فقط به کسب درآمد و خرج کردن آن نمی‌پردازند. آن‌ها به روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری روی می‌آورند تا بتوانند در بلندمدت با سود کسب‌شده ثروت خود را بیشتر و بیشتر کنند. آن‌ها به اهمیت نرخ بهره مرکب پی برده‌اند و سعی درنهایت استفاده از این قانون را دارند. چیزی که شاید اکثر مردم جامعه حتی اسم آن را هم نشنیده باشند. اما ثروتمندان پول خود را در کجا و چه موقع سرمایه‌گذاری می‌کنند؟!
مدیریت هزینه‌ها: ثروتمندان حساب دخل‌وخرج خود را خوب می‌دانند؛ مانند یک حسابدار زبده که از ریال به ریال شرکت خبر دارد که کجا خرج شده است. ثروتمندان برای درآمدهای خود بودجه‌بندی شخصی دارند و می‌دانند باید بر هزینه‌های خود مدیریت داشته باشند؛ اما چگونه به‌صورت درست و دقیق این بودجه‌بندی انجام گردد و همچنین چگونه حساب دخل‌وخرج خود را می‌دانند؟!
مدیریت ریسک‌های زندگی: مدیریت ریسک‌های زندگی موضوعی است که کمتر کسی در جامعه به آن فکر می‌کند. حتی در بین ثروتمندان هم افرادی هستند که به این موضوع اهمیتی نمی‌دهند. به همین دلیل هم معمولاً افرادی که ورشکسته می‌شوند تمام زندگی خود را از دست می‌دهند و به زندگی فقیرانه‌ای دچار می‌شوند. عدم مدیریت ریسک‌های زندگی مثل این است که شما شروع به ساختن یک ساختمان می‌کنید اما پی‌ریزی و اسکلت‌بندی انجام ندهید. به نظر شما این کار خنده‌دار نیست؟! ما در زندگی خود همواره با یک سری ریسک‌ها مواجه هستیم که اگر برای آن‌ها برنامه‌ای نداشته باشیم، دچار شدن به آن‌ها می‌تواند کل زندگی مالی ما و خانواده‌مان را از بین ببرد. آتش‌سوزی منزلی که خریده‌ام، بیکاری و ازکارافتادگی بابت حادثه‌ای که برایم پیش‌آمده، فوت، از دست دادن شغل، ورشکستگی و … ریسک‌های ما در زندگی‌مان هستند که می‌توان آن‌ها را به‌صورت جامع در کنار هم دید و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرد.
منبع: ستکا
Share
 
دوره های آموزشی
دوره های مدیریت پروژه  دوره های مدیریت پروژه
مدیریت بازاریابی
دوره های مدیریت بازاریابی  دوره های مدیریت بازاریابی
مدیریت مالی
دوره های مدیریت مالی  دوره های مدیریت مالی
مدیریت دانش
دوره های مدیریت دانش  دوره های مدیریت دانش
مدیریت منابع انسانی
دوره های مدیریت منابع انسانی  دوره های مدیریت منابع انسانی
مدیریت نگهداری و تعمیرات
دوره های مدیریت نگهداری و تعمیرات  دوره های مدیریت نگهداری و تعمیرات
مدیریت تولید،بهره وری و کیفیت
دوره های مدیریت تولید،بهره وری و کیفیت  دوره های مدیریت تولید،بهره وری و کیفیت
صفحه اصلی    .    درباره ما 
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد بنیان محفوظ می باشد .
طراحی سایت  و بهینه سازی : ایران طراح